A hit kincse

Szerző: ks. Mieczysław Piotrowski TChr

Az orvosi Nobel-díjas Alexis Carrel megtagadta az ateizmust, amikor Lourdes-ban a saját szemével látta egy emésztőrendszeri tuberkulózisban haldokló betege csodálatos meggyógyulását.

Alexis Carrel a megtérése után megértette a Szentírás szövegeinek aktualitását: „Mert természettől balgák voltak mind az emberek, híjával voltak Isten ismeretének” (Bölcs 13,1); „Mert ami benne láthatatlan: örök ereje és isteni mivolta, arra a világ teremtése óta műveiből következtethetünk. Nincs hát mentségük” (Róm 1,20). Kiknek? Azoknak, „akik az igazságot elnyomják igazságtalansággal” (Róm 1,18).

Alexis Carrel 1873-ban, egy Lyon melletti kisvárosban, Sainte-Foy-ban született egy híres és tehetős családban. A szüleinek textilgyáruk volt. Amikor Alexis ötéves volt, meghalt az édesapja. Édesanyja vállán nyugodott a felelősség, hogy felnevelje a három kisgyermeket: Alexist, Josephet és Marguerite-et. Carrelné mélyen hívő asszony volt, és gyermekeit a katolikus hit és erkölcs szellemében nevelte. Alexis tizenkét évesen volt elsőáldozó. A jezsuita iskolát látogatta, ahol megnyilvánult kivételes tehetsége a természettudományok terén.

A teljes történet

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86