A mesterséges in vitro megtermékenyítés valódi arca

Szerző: Mirosław Rucki

Első pillantásra logikátlannak tűnik: ugyanazok a körök, melyek támogatják az abortuszt és harcolnak a megfogant gyermekek megölésének jogáért, most tömegméretű terméketlenségről és a mesterséges megtermékenyítés tömeges bevezetésének szükségességéről beszélnek. És mégis van ebben valami vérfagyasztó következetesség: az életellenes harc újabb fejezete ez, ezúttal a „terméketlenség gyógyítása” hamis címe alatt.

Közismert, hogy a mesterséges in vitro megtermékenyítés egyáltalán nem a terméketlenség gyógyítása. Egyre gyakrabban történik meg, hogy az orvosok ahelyett, hogy a terméketlenséget gyógyítanák, a mesterséges megtermékenyítést ajánlják a házaspároknak. Az emberek többsége nem is tudja, hogy a mesterséges in vitro megtermékenyítésnek létezik egy jó, erkölcsileg megengedhető alternatívája – az ún. naprotechnológia. Ez az elnevezés az angol Natural Procreative Technology (természetes prokreatív technológia) kifejezésből származik, melyet Thomas Hilgers amerikai professzor alkotott meg. A módszer lényege a termékenység természetes ciklusa folyamán bekövetkező fiziológiai és biokémiai változások alapos vizsgálata, valamint a fogamzást akadályozó rendellenességek felismerése és kezelése. Természetesen a naprotechnológia sem jelent százszázalékos biztosítékot arra, hogy a terméketlenség elleni harc sikeres lesz. Ám a mesterséges in vitro megtermékenyítéstől eltérően (mely sokkal kevésbé sikeres, hiszen egyáltalán nem a terméketlenséget gyógyítja) nem jelent veszélyt az emberi életre nézve. A mesterséges megtermékenyítés ezzel szemben szükségszerűen összefügg az emberi lények megölésével – a megfogant gyermekek tömeges meggyilkolásával.

 

A teljes történet

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86