Az örökbefogadás öröme

Szerző: testimony

 

Egy hátéves kislány apukája vagyok. Egészségügyi okokból a feleségemmel nem lehetett saját gyermekünk. Ezért úgy döntöttünk, hogy örökbe fogadunk egy gyermeket. Örömteli élmény volt mindez a számunkra – a feleségem úgy várta a gyermeket, mintha ő maga szülte volna. Azonnal megszerette az akkor öt hónapos kisbabát. Felfogtuk, mekkora kegyelemben részesültünk, hogy igazi szülők lehetünk. Ez a nem akart gyermek egy pillanat alatt nagyon is akarttá vált. Ma már tudom, hogy mindig is akart és szeretett volt. Isten a maga szeretetének kifürkészhetetlen titkával megajándékozta a házasságunkat. Az a kis teremtmény mély értelmet adott a kapcsolatunknak, megváltoztatott bennünket – család lettünk.

Nagyon szeretjük őt. Nőjön fel Isten és az emberek kegyelmében, hogy jó ember és jó keresztény váljék belőle, hogy hálás legyen Istennek az életéért, és azért, hogy családban nőhetett fel.

Köszönjük a kislányunk biológiai édesanyjának, hogy megszülte őt.

Nem igaz, hogy léteznek nem akart gyermekek, akiket az abortusszal meg kell fosztani az élettől. Gyermektelen házaspárok ezrei várnak a boldogságukra. Minden gyermek már a fogantatása pillanatában a világ legnagyobb kincse. Jogunk van őt elpusztítani? A szeretet legyőz minden emberi félelmet és gyengeséget. Csak a szeretetnek köszönhetően vagyunk képesek elfogadni minden emberéletet. Szeressünk minden embert, hisz „olyan hamar elmennek”. Adjunk nekik esélyt az életre, hisz mi is megkaptuk ezt az esélyt Istentől. Egyszer és mindenkorra űzzük el magunktól a meg nem született gyermekek megölésének és az eutanáziának a rémképét.

 

Péter, egy mindig akart és szeretett kislány édesapja 

 

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86