Tiszta Szívek Mozgalma Házaspároknak

Szerző: Mirosław Rucki, ks. M. Piotrowski

„Ha ugyanis azután, hogy az igazságot felismertük, szándékosan vétkeztünk, nincs többé áldozat a bűnért, hanem rettenetes ítélet és lángoló tűz vár ránk, amely megemészti a lázadókat” (Zsid 10,26–27).  

„Ezért hagyjatok fel minden tisztátalansággal” (Jak 1,21)

Manapság könnyen meggyőződhetünk arról, hogy milyen romlást okoz a bűn körülöttünk a világban, milyen rettenetesek az abortusz következményei — a meggyilkolt gyermek, a gyilkossá lett szülők, de az orvosok számára is, akik pénzért embereket fosztanak meg az élettől. Az EU országaiban évente mintegy 1,2 millió megfogant gyermeket ölnek meg. Az Európai Unióban a művi abortusz a vezető halálok; az abortuszok száma meghaladja a rák, a szívinfarktus és a közlekedési balesetek okozta halálesetek számát is. Ha ezek a gyerekek megszülethettek volna, megoldódna az elöregedő Európa demográfiai problémája.
A család „természetszerűleg a gyermek nemzésére és nevelésére irányul” (Gaudium et spes, 48). „A termékenység ajándék, a házasság egyik célja” (KEK, 2366), és „az élet továbbadására hivatott házastársak Isten teremtő hatalmából és atyaságából részesednek” (KEK, 2367). A fogamzásgátlás és maga a fogamzásgátló gondolkodásmód (a házastársak termékenységet elutasító hozzáállása a nemi együttléthez) súlyos bűn, mert elutasítja Isten tervét és az Istennel való együttműködést. Ha a házastársak fogamzásgátló eszközöket használnak, meg is szegik házastársi esküjüket, melyben kimondták: „Készek vagyunk elfogadni a gyermekeket, akikkel Isten megajándékozza házasságunkat.” Nem mondhatjuk: „elfogadjuk”, miközben azt gondoljuk: „nem akarjuk elfogadni”. A válasz csak igen vagy nem lehet.

A teljes történet

következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86