Az amszterdami jelenések

Szerző: ks. Andrzej Trojanowski TChr

„Újra látom a keresztet, mely a világ közepén áll. Az Asszony hívja fel rá a figyelmemet. El kell fogadnom, mégis elfordítom a fejem. Olyan ez, mintha az egész emberiség lennék, mintha elutasítanám a keresztet. »Nem — mondja az Asszony —, el kell fogadni, és középre állítani.«”

Ez egy részlet Szűz Mária amszterdami üzenetéből, abból a városból, ahol számos pap és sok ezer hívő találkozik, hogy együtt imádkozzanak a „Minden Népek Asszonyának” képe előtt. Ez a város egyre több zarándokot vonz azóta, hogy az egyházi hatóság megengedte Szűz Máriának mint a „Minden Népek Asszonyának” tiszteletét és annak az imádságnak a nyilvános imádkozását, melyet ő maga nyilatkoztatott ki. Szűz Mária e megnevezése és a kinyilatkoztatott ima értelmének keresése visszavezet minket azokhoz a nem mindennapi eseményekhez, amelyek hetven évvel ezelőtt történtek.

1945. március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén Szűz Mária megjelent egy egyszerű lánynak, Ida Peerdemannak, aki nővéreivel együtt Amszterdamban élt. Ida élményének és az első jelenésnek a gyóntatója és lelkivezetője, Frehe atya is tanúja volt, aki a városban tartózkodva Ida házát is meglátogatta. Idézzük most Ida Peerdeman naplójának legfontosabb részeit, melyekben leírja ezt az eseményt!

A teljes történet

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86