Az Egyház és a homoideológia

Szerző: ks. Dariusz Oko

A Biblia egyértelműen elítéli a homoszexualitást, egészen a kezdetektől. Már az első könyvben, a Teremtés könyvében, ezt olvassuk: „Szodoma és Gomorra miatt tetéződött a panasz, és bűnük nagyon súlyos” (Ter 18,20).

E bűnök közül a legtöbbet a homoszexualitásról tudhatunk meg, mely nyilvánvalóan különösen súlyos és sértő bűn Isten előtt. Amikor Lót befogadott két idegent, Szodoma öreg és fiatal lakói odagyűltek a házához, és azt mondták neki: „Hol vannak a férfiak, akik ma este érkeztek hozzád? Hozd ki nekünk, hadd ismerjük meg őket” (Ter 19,5). Lót könyörgésére fenyegetéssel és erőszakkal válaszoltak. Betelt a pohár, másnap Szodoma és Gomorra elpusztult, csak egyetlen igaz menekült meg – Lót és családja. Innen származik a „Szodoma és Gomorra” kifejezés, a teljes emberi szabadosság és erkölcsi vakság szinonimája. Hasonló történetet találunk a Bírák könyvének 19. fejezetében is. Ott is a homoszexuális kapcsolatra vágyó féktelen emberek követnek el szörnyű bűnt, mely Benjamin törzsének szinte teljes kiirtását vonja maga után.

 

A teljes történet

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86