Nem emberi kéz festette

Szerző: ks. Mieczysław Piotrowski TChr

Mint ahogy Jézus képe a torinói leplen, a Guadalupei Szűzanya csodás képe is megfejthetetlen rejtély a tudomány jelenlegi állása szerint. A krónikákban feljegyezték, hogy a képet Szűz Mária az 1531-es jelenések során hagyta az indián Juan Diego tilmáján.

A tilma az indiánok felsőruházata – az agávé (egy kaktuszfajta) vastag, durva rostjaiból szőtt széles köpeny. Színe a nyers lenvászonéra emlékeztet. Az ilyen rostokból szőtt anyag húsz év után teljesen szétesik, s mivel a szálai túl vastagok, egyenetlenek és ritkák, az anyag egyáltalán nem alkalmas arra, hogy fessenek rá. A Guadalupei Szűzanya képét hordozó anyag 1976-ban végzett tudományos vizsgálata megerősítette, hogy a vásznat az agávé rostjaiból szőtték. Az, hogy a „kaktuszvásznon” egy valódi mestermű van, s hogy maga az anyag több mint 470 év után sem mutatja a bomlás legkisebb jelét sem, mindenkit megdöbbent, de különösen a tudományos világot.

 

 

A teljes történet

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86