A muzulmánok megnyílnak az Igazságra

Szerző: Świadectwo

A muszlimok általam ismert legnagyobb csoportja, amely elfogadta Jézust, Egyiptomban van. A hagyományos kopt egyháznak több mint tízmillió híve van, de a muzulmánok állandóan támadják őket. Felgyújtják és felrobbantják a templomaikat, kirabolják az üzleteiket, a keresztény lányokat pedig elrabolják, megerőszakolják és háremekbe zárják. De vértanúságuk nem hasztalan – hitüket látva, melyet még az erőszak sem tör meg, nem egy muzulmán elgondolkodik: Az iszlám valóban a béke vallása? Ki az a Jézus, aki erőt ad nekik kitartani és megbocsátani?

Legalább pár ezer egyiptomi muzulmán elfogadta Jézust, ezzel életveszélynek, a családból való kiközösítésnek, az Egyiptomi Állam részéről (mely hivatalosan megengedi a lelkiismereti szabadságot) pedig üldözésnek téve ki magát. Bizonyára többen is vannak, de csak ennek a pár ezernek volt bátorsága aláírni az egyiptomi elnöknek címzett levelet, melyben annak jogát kérik, hogy szabadon megélhessék a meggyőződésükkel megegyező vallást. Egyes adatok szerint mintegy 10 000 egyiptomi muszlim lépett át a Katolikus Egyházba.

A teljes történet: Szeressétek egymást! 13. szám

következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86