A New Age sötét forrásai

Szerző: Małgorzata Nawrocka

Érdekes, hogy a jól fejlett önzés korában virágozhat egy olyan eszme, mely az ember hiúságának hízeleg: „olyanok lesztek, mint az Isten”, miközben arra buzdítja őt, hogy oldódjon fel a semmiben, melyet célként állít elé.


New Age meghatározását aszerint változtathatjuk, hogy az ideológia melyik szintjére szeretnénk rámutatni. Az első szinthez tartozik annak a nézetnek a terjesztése, hogy a New Age az ökológiát, z egészséges táplálkozást és az alternatív gyógyászatot támogató nemzetközi mozgalom. Békés és kellemes üzenetet hordozó mozgalom, mely igyekszik megtalálni a vallásokban a közös, összekötő elemeket, melyek reményt adnak egy jó jövőre. Ez a jövő egy ideológiailag összehangolt, boldog és globális közösség létrehozása lenne. Nagyon sokat beszélnek a toleranciáról, a kisebbségekről és a különbözőségről: ez mind belefér a New Age-be, mint egy feneketlen zsákba.
A New Age ideológiája tudja, hogy elérkezett az ideje annak, hogy a halak korszakát felváltsa a vízöntő korszaka. Ezért ez a mozgalom erősen rokonszenvez a különféle szellemi „mesterek, guruk és messiások” tevékenységével.

A teljes történet

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86