A tiszta szívek klinikája

Szerző: ks. M. Piotrowski TChr z zespołem redakcyjnym

Istent, aki a szeretet, a tiszta szeretet által tapasztalhatjuk (láthatjuk) meg, mely Isten ajándéka, és a férfi és a nő szívében születik meg.

Ne félj!

Életében először vett részt ördögűzésen. Tapinthatóan érezte a gonosz lelkek rémisztő jelenlétét. Az ördögűzés imája alatt, amely majdnem két óra hosszat tartott, az egész közösség nagy buzgósággal imádkozta az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét, míg a pap a speciális imákat mondta. Hallotta a gonosz lelkek utálatos és szörnyű hangját. Ez olyan borzalmas élmény volt, hogy hazatérte után szinte pánikszerűen félni kezdett. Aztán a helyi pap elmagyarázta neki, hogy ez a tapasztalat különleges kegyelem és ajándék volt, hogy tudatosítsa, hogy a gonosz lelkek valóban léteznek, s hogy ez egy titok, mely minden emberből természetes félelmet és iszonyatot vált ki. Az ördögűzés imája arra kényszeríti a gonosz lelkeket, hogy kinyilvánítsák a jelenlétüket, ami fájdalmas vereség a számukra, ugyanis semmi áron sem akarják elárulni magukat, mert nem akarják, hogy az emberek tudatosítsák a jelenlétüket, inkább azt szeretnék, ha az emberek lehetőleg egyáltalán nem hinnének a létezésükben. Amikor az emberek tudva és akarva halál s bűnöket követnek el, és nem járulnak a kiengesztelődés szentségéhez, akkor ezeknek a rút, rémisztő szellemi lényeknek a hatalmába adják magukat. Az ember legnagyobb tragédiája az, ha halálos bűn állapotában él, és elutasítja Isten irgalmát. Ez esetben gonosz erők kerítik hatalmukba és manipulálják őt, s az örök kárhozatba akarják taszítani. Nem kell félni a tisztátalan lelkektől, ugyanis ha a megszentelő kegyelemben élünk, és a szeretetben Krisztussal egyesülünk, a gonosz lelkek félnek tőlünk, és nem tudnak bántani minket. Csak a halálos bűnben való megmaradástól kell félni, mert akkor átadjuk magunkat a gonosz erők uralmának.

A teljes történet

következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86