„Elétek tárom az élet útját és a halál útját!“

Szerző: ks. Mieczysław Piotrowski TChr

II. János Pál pápa sokszor figyelmeztetett minket arra, hogy „a jó és a rossz, a halál és az élet, a »halál kultúrája« és az »élet kultúrája« közti hatalmas és drámai összeütközés előtt állunk” (Evangelium vitae, 28).

A „halál kultúrája” elutasítja Isten tízparancsolatát és Krisztus tanítását, miközben az embereket a korlátlan élvezetekre, erkölcstelenségre, a házasság előtti és a házasságon kívüli nemi életre, a szexuális gyönyör elérésének legkülönfélébb módjaira, pornográfiára, prostitúcióra, homoszexualitásra, válásra, fogamzásgátlásra, abortuszra és eutanáziára buzdítja. A „halál kultúrájának” szabályai szerinti élet szellemi, lelki és testi téren is mindig az ember szörnyű degenerációjával végződik, és önpusztításhoz vezet. Ezt bizonyítja a történelem. Az utóbbi harminc év alatt a parttalan érzéki gyönyörök istenének oltárán mintegy egymilliárd meg nem született gyermeket öltek meg embertelen módon. Ezek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai. Az Európai Unió tagállamaiban a természetes népszaporulat 1,38 gyermek egy családra. A népesség fennmaradásához szükséges termékenységi ráta azonban 2,11 gyermek egy nőre.

 

A teljes történet

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86