„Merjetek szeretni!”

Szerző: świadectwo

„Arra szeretnélek meghívni benneteket, hogy »merjetek szeretni«, vagyis ne kívánjatok kevesebbet, mint egy erős és szép szeretetet, amely képes az egész életeteket átalakítani, hogy örömmel adjátok át önmagatokat Istennek és az embertársaitoknak; annak a példáját követve, aki szeretetével örökre legyőzte a gyűlöletet és a halált (vö. Jel 5, 13). (…) Tegyen benneteket a Szentlélek kreatívvá a szeretetben, állhatatossá a teendőitekben, és bátrakká a kezdeményezéseitekben, hogy részt vehessetek a »szeretet civilizációjának« létrehívásában.” (XVI. Benedek pápa)

Mára már több mint négyezer fiatal lépett be a Tiszta Szívek Mozgalmába, és fogadta el a tiszta szeretetben való megérés meghívását. Te is fogadd el a meghívást, hogy megérhess a tiszta szeretetben a TSZM-ban! Közlünk néhány részletet azokból a levelekből, amelyek a szerkesztőségünkbe érkeztek.

 

„Szeretnénk belépni a TSZM-ba. Őszintén kívánjuk, hogy a szerelmünk tisztaságban és kölcsönös tiszteletben fejlődjön, hogy érett és valódi legyen, és képes legyen áldozatokat is hozni. Szeretnénk kitartani ebben az elhatározásunkban egészen a szentségi házasságunk megkötéséig. Tudjuk, hogy ez nagyon komoly elhatározás, ami nagyon sok önmegtartóztatással jár, de eldöntöttük, hogy komoly és felelősségteljes döntéseket fogunk hozni, és nem engedünk a gyengeségeinknek. Tudatában vagyunk saját gyengeségeinknek, ezért még jobban szeretnénk átadni önmagunkat Jézusnak, az ő gyógyító irgalmának. Tudjuk, hogy amint belépünk a TSZM-ba, Jézus még több erőt fog nekünk adni a kísértés perceiben, az ő kegyelme lesz a mi erősségünk, hiszen ő mindig velünk van, és erőt ad nekünk azokban a pillanatokban, amikor arra a leginkább szükségünk van. Hisszük, hogy nincs szebb, mint megnyílni Isten akaratának, és engedni neki, hogy működjön az életünkben, ami biztosan összefügg az eljövendő házasságunk igaz boldogságának és örömének elérésével. »Az ördög egyetlen ajtót ismer a lelkedhez: az akaratodat.« (Pio atya)”

 

Kati és Sebestyén

 

„Beléptem a TSZM-ba, és ezzel új szakasza kezdődött az életemnek – melyben a szívem megtisztul a tisztátalanság mocskától. Az első pénteki szentmiséknek köszönhetően már kilenc hónapja meg tudom őrizni a tisztaságomat. Ma elkezdek harcolni a gyengeségeimmel. Teljesen átadtam magam Jézusnak – hagyom, hogy ő döntsön a jelenemről és a jövőmről. Jézusom, vezess engem! Úgy, ahogy te szeretnéd, nem úgy, ahogyan én.”

 

Magda

 

„Huszonhárom éves voltam, amikor Jézust megismertem. Négy évig vele jártam az utam, de utána kilenc hosszú évre elveszítettem őt. Tisztátalanságba – pornográf folyóiratok, filmek mocsarába – és alkoholizmusba süllyedtem. Már egy éve gyötör a depresszió, de általa újra megtaláltam Jézust, vagyis inkább hagytam, hogy ő találjon rám. Átadom neki a szívem, belépek a TSZM-ba, és kérem az áldását.”

 

András

 

„A barátommal együtt mindennap Jézus útján járunk. Látjuk, hogy a múltban milyen hibákat követtünk el, de most új életet építünk. Már nem ő meg én, a tisztátalanságunk, a büszkeségünk és az önzésünk számít, hanem Isten, mi és az ő velünk kapcsolatos terve. Nem könnyű út ez, de ez az egyetlen. Mindennap felajánlom a kapcsolatunkat Istennek és Szűz Máriának. Imádkozom a rózsafüzért, és könyörgök Máriához, hogy legyen az Édesanyánk, és vezessen bennünket. Azóta, hogy elfordultunk a rossztól, nő az életünkben a megértés, az alázat, egyre többet szolgáljuk egymást, egyre nagyobb az öröm, a lelki megelégedés, az érzékenység és a türelem. Jézus megszabadított engem és a leendő férjemet az önkielégítés bűnétől is. Házasság előtti tisztaságban élünk, és jelenleg egy természetes családtervezésről szóló tanfolyamon veszünk részt, hogy minél jobban felkészülhessünk a házasságra és a szülővé válásra. Megújult a szentségi életem is. Ha elbuktok, ajánljatok fel mindent Istennek a bűnbocsánat szentségében, és erősen, nagyon erősen kapaszkodjatok Jézusba! Az ördög elkövet majd mindent, hogy eltérítsen benneteket erről az útról, mivel nagyon jól tudja, hogy mit nyerhettek. De ne adjátok fel! Harcoljatok – Jézussal együtt!”

 

Mónika

korábbi   |   következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86