Nagyobb kincs, mint a bankszámla

Szerző: testimony

Szüleim egyszerű, de nagyon mélyen hívő emberek voltak. A szívük Istennél volt, s ezért azt akarták, hogy a gyermekeik is Isten közelében legyenek. Nagyon jól tudták, hogy a hit kincsét a leghatékonyabban a saját életük példájával adhatják át. És így is adták át.

Úgy emlékszem rájuk, mint olyan emberekre, akik őszinte és mély párbeszédben éltek Istennel. Minden este együtt letérdeltek, hogy imádkozzanak, és minket, gyerekeket is hívtak. Arra törekedtek, hogy a családunkban mindig Isten legyen az első helyen: együtt jártunk a vasárnapi szentmisére és más ájtatosságokra is az év folyamán – rózsafüzérimára, májusi ájtatosságokra, keresztútra… Megmutatták nekünk a hitünkben rejlő kincseket, és megtanítottak, hogyan használjuk őket. Biztattak, hogy vállaljunk aktív szolgálatot az Egyházban és a helyi plébánián mint ministránsok és felolvasók. Visszatekintve azért csodálom őket a legjobban, mert nem féltek elfogadni Isten akaratát és az ezzel járó keresztet. S a kereszt nemegyszer nagyon nehéz volt.

 

A teljes történet

következő vissza

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86