2018-27 Család

Lombikbébi?

nov 06, 2018 Szerkesztőség

A mesterséges megtermékenyítés, mely az élet továbbadását hivatott biztosítani, szétválaszthatatlanul össze van kapcsolva az emberi élet magzatkori elpusztításával, ezért végtelenül etikátlan dolog, és jogilag tiltani kellene az alkalmazását.

2009-ben háromszáz tudós írta alá a lengyel parlamenthez intézett alábbi felhívást: „Mint tudósok és egyetemi oktatók hangot szeretnénk adni a véleményünknek e komoly társadalmi probléma terén. Az ember élete a fogantatás pillanatában kezdődik — ez biológiai, tudományosan bizonyított tény. A mesterséges megtermékenyítés, mely az élet továbbadását hivatott biztosítani, szétválaszthatatlanul össze van kapcsolva az emberi élet magzatkori elpusztításával, ezért végtelenül etikátlan dolog, és jogilag tiltani kellene az alkalmazását.”

„Semmilyen nyilvános orvosi statisztika sincs a mesterséges megtermékenyítés módszerével fogant gyermekekről. Számomra ez annak a jele, hogy nincs minden rendben”

2010 márciusában ezer egészségügyi dolgozó intézett hasonló felhívást a lengyel képviselőkhöz: „A mesterséges megtermékenyítést végző nyugati intézmények tapasztalatai szerint a tudomány jelenlegi állása mellett a lombikprogram során megfogant emberi lények mintegy 60-80%-a elpusztul. Ezen alapvető okból azok az egészségügyi dolgozók, akik tiszteletben tartják a hagyományos hippokratészi esküt, és az ember életét és egészségét a fogantatás pillanatától kezdve szolgálják, nem fogadhatják el a mesterséges megtermékenyítés módszerét.”

Az alábbiakban közöljük, miként vélekednek egyes orvosok a mesterséges megtermékenyítésről:

»Olvass tovább:
PDF bolt: https://pdf.milujciesie.org.pl/hu/
Előfizetés: https://zamow.milujciesie.org.pl/hu/