2018-27 Hűséges Szívek Mozgalma

Merj hűséges lenni!

nov 05, 2018 Szerkesztőség

A házasság legnagyobb válságának idején is hűségesnek kell maradnunk és meg kell bocsátanunk. Az emberi válás semmit sem jelent Isten előtt, hiszen Isten a férjet és a feleséget életre szóló szent, szentségi házassággal köti össze.

Isten egyáltalán nem ismeri el a válást, sem a házastársak hűtlenségét. Hűségesnek lenni Istenhez annyit jelent, mint hűségesnek lenni a házassági eskünkhöz.

A Szentírás ezt mondja: „Az asszony le van kötve, amíg férje él” (1Kor 7,39; vö. Róm 7,2). Nincs más lehetőség, és minden házasságon kívüli szexuális kapcsolat házasságtörés, ahogy azt Jézus Krisztus egyértelműen kijelenti: „Aki elküldi feleségét és mást vesz el, házasságtörést követ el ellene. Ha pedig a feleség hagyja el férjét és máshoz megy, házasságot tör” (Mk 10,11—12). Az emberi válás semmit sem jelent Isten előtt, hiszen Isten a férjet és a feleséget életre szóló szent, szentségi házassággal köti össze. A házasság legnagyobb válságának idején is hűségesnek kell maradnunk, és meg kell bocsátanunk, és Isten megadja nekünk a házasság szentségéből fakadó erőt, és megsegít minden elhatározásunkban, ha teljesíteni akarjuk az akaratát, és a parancsai szerint élünk.

»Olvass tovább:
PDF bolt: https://pdf.milujciesie.org.pl/hu/
Előfizetés: https://zamow.milujciesie.org.pl/hu/